Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!
~Pippi Langkous~

marielle-losstaand

KR8LOKAAL is specialist in beelddenken en maakt gebruik van verschillende methodes en werkwijzen om iedereen die wil ‘Leren Leren’

‘Leren Leren’

De ‘Leren leren’ Methode is speciaal ontwikkeld voor niet-talige leerlingen. Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Amsterdam blijkt dat de positieve effecten bij alle leerlingen optreden. Vooral op het gebied van tekstbegrip en het leren zelf is er een verbetering van bijna 50% te zien. Bij visueel leren wordt de lesstof op een andere, meer zintuiglijke manier aangepakt. Hierdoor wordt het langetermijngeheugen sneller en beter ingezet. Dit sluit beter aan bij het menselijk brein en zo leert een kind écht leren.

Lees ook onze blog over taal- en beelddenken.

Wereldspel

Het wereldspel is een non-verbaal, gestandaardiseerd onderzoeksinstrument onder licentie, waarmee de denkvoorkeur van een kind zichtbaar wordt. Tevens worden aanwezige sociaal-emotionele aspecten zichtbaar, zoals faalangst, onzekerheid, boosheid, communicatieprobleemen, etc. Verder is er een indicatie naar het cognitie (non-verbale) niveau van het kind. Ervaring leert dat de capaciteiten van kinderen die niet zo goed mee kunnen komen op school op deze manier toch worden gezien. Immers: elk kind kan leren lezen, rekenen en schrijven.
Het aanschaffen en werken met het Wereldspel is gebonden aan een licentie. Alleen opgeleide en bevoegde professionals mogen het wereldspel aanschaffen en ermee werken.

Wetenschappelijk onderzoek

Op 1 maart 2016 is het wetenschappelijk onderzoek naar beelddenken gestart:

‘Beelddenken, hoe meet je dat? Een wetenschappelijke onderbouwing’
Door: Dr. E.H. Kroesbergen van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met Prof. Dr. K.P. Van den Bos van de Rijksuniversiteit Groningen, SLO en Stichting Beelddenken Nederland.

De focus komt te liggen op de wijze waarop verschillende individuen verschillen in de werking van hun verbaal en voorstellingssysteem. De centrale onderzoeksvraag luidt: Hoe kan beelddenken worden vastgesteld?

Het non-verbale onderzoeksinstrument Wereldspel wordt hierin meegenomen.

Blijf op de hoogte van de resultaten via onze blog